Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2013 13:23 - Все повече хора си спестяват коледното пазаруване
Автор: iznenadakoleda Категория: Тя и той   
Прочетен: 1544 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 16.12.2013 13:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Ново британско проучване показва, че 49% от хората ще подарят неизползвани свои дрехи и вещи на близкото си обкръжение, защото нямат достатъчно средства за нови коледни подаръци.   В анкетата са участвали 3000 души, а 64% споделят, че е неуважително да подариш личен предмет или дреха, дори и да не са били употребявани.     Повечето от запитаните предпочитат да подарят нещо на някого, отколкото да получат коледен подарък. От друга страна се оказва, че средностатистическият великобританец се надява да получи средно осем подаръка от своето семейство, колеги и приятели.   47% от интервюираните заявяват, че ще дадат пари на близките си, а няма да им купуват подаръци.   Учудващо, но само 25% от жените биха искали да получат козметичен продукт като коледен или новогодишен подарък, но за сметка на това над 55% от мъжете смятат да зарадват партньорките и майките си точно с такъв артикул.   83% от хората коментират и факта, че сами ще опаковат подаръците за наближаващите празници, а няма да ползват специализирани за това услуги. image   Жените отделят 13 часа В търсене на идеалните подаръци !!!   Коледа е време за подаръци, но жените изглежда прекарват повече време в мислене какво точно да подарят от мъжете, поне що се отнася до дамите с деца. Майките отделят 13 часа и 23 минути в избиране на идеалните подаръци за партньора си, докато бащите заделят само четири часа и десет минути.   Поради това 57 на сто от дамите признават, че са разочаровани от коледните си подаръци, дадени от съпруга или приятеля им, а 25 на сто правят явни намеци, за да не бъдат недоволни и тази година.
 
Една на всеки десет жени трябва да опакова всички подаръци, които отиват под елхата..., дори собствените си.
 
Някои от мъжете били толкова несигурни какво да купят на партньорката си, че 11 на сто оставят на съпругата или приятелката си да си купят нещо за себе си.
 
"С цялото планиране, пазаруване и подготовка майките прекарват голямата част от времето си в създаването на идеална Коледа за другите. Сега е техен ред да бъдат очаровани.   image
Вълнението от нетърпеливото разопаковане на коледните подаръци за откриване на изненадите, които се крият вътре, никога не отминава независимо кой сте и на колко години", заяви Гари Кибъл, директор на сайта Littlewoods.com.
За да помогне на мъжете, сайтът съставил списък с истинските желания на дамите, като челно място заемат бижута, парфюми и чанти.   Следват таблет, шоколад, мобилен телефон, продукти за кожата, гримове, електронни книги и шампанско.
 
Средностатистическите британци купуват коледен подарък за двамата си родители, за един брат или сестра, за баба и дядо по майчина или по бащина линия и за партньора или партньорката си.   



Гласувай:
12




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iznenadakoleda
Категория: Тя и той
Прочетен: 6300
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031